SalMar  

SalMar   

 

SalMar er i dag en av verdens største selskaper som produserer oppdrettslaks med et årlig produksjon av 150000 tonn laks. De selger alt fra stamfisk til ferdig vare, og de har 100 konsesjoner i inn og utland, med en stor eierinteresse i Storbritannia.

I følge tall fra det siste kvartalet, viser SalMar igjen et rekordresultat. Det kommer i en tid da den totale markedet for atlantisk laks er i nedgang, og det har ført til at prisene har holdt seg høye over lengre tid. Konsernet selger nå ett kilo fisk for 22,74 kr, noe som er en oppgang på 9 % fra året før, og hele 136 % fra 2014.

Driftsinntektene har økt med 500 millioner til 2,3 milliarder selv om total slaktevekt har gått ned med 2600 tonn fra samme periode i fjor.

Utfordringene i dag ligger i blant annet å få fjernet lakselusa som mærene har slitt med i mange år. Selv om lusa finnes, ligger nivåene under myndighetenes krav, men det investeres ytterligere i behandlingsutstyr og teknologi. Beredskapen er også hevet i de nordligere fylkene, der det også har blitt påvist lakselus.

Det har ført til noe masseslakt av laks som er solgt til priser langt under det som er vanlig kilopris for laks. Likevel har det stramme markedet og fortsatt stor etterspørsel ikke ført til bemerkelsesverdige dårlige resultat.

SalMar forventer å slakte 126000 tonn laks i 2016, samtidig som Norskott forventer er tall på 26000 tonn. I så måte er markedet godt fylt opp med laks med utgangspunkt på Frøya på Trøndelagskysten.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *