Reinertsen  

Reinertsen   

En ny avtale for 5 års drift ble underskrevet nylig i forbindelse med utviklingen av undersjøfeltet Pil og Bue i Norskehavet. VNG som framla avtalen, er et heleid datterselskap av de Verbundnetz Gas AG, et energiselskap i Tyskland. Det ble sammenlignet med å skyte blink med pil og bue.

Reinertsen skal jobbe i prosjektet med VNG både i Oslo og Stavanger, og  kontrakten innebærer medvirkning både i før og tidligfase men også ferdigstilling av prosjektene.

Reinertsens prosjektledere vil jobbe med utbyggingsløsning og gjennomføring av prosjektet.

Dette er første prosjekt som VNG utfører på havdypet og vil dermed ha utmerket bistand av Reinertsen sin erfaring og kompetanse på ”subsea” installasjoner. Som ingeniørbedrift vil Reinertsen kunne bidra med kunnskap innen forhold i vann, infrastruktur og produksjonsskip samt plattform- modifikasjoner.

Utfordringene vil ligge i at de to aktørene ikke før har samarbeidet, men som to spesialister innenfor hvert sitt felt, vil resultatet være i gode hender.

Etter at Reinertsen har gått over til å være et rent olje og gass leverandørselskap, og kontrakten vil derfor være viktig for de ansatte i bedriften.

Når man tenker på at Reinertsen i tillegg har skrevet en gigantisk avtale med Statoil, ser femtiden lys ut for selskapet. Det er en rekke plattformer som selskapet har fått kontrakt på, noe som innebærer integrerte modifikasjoner i eksiterende installasjoner. Gjennom prosjektene skal Statoil redusere kostnadene sine med 30 %. Noe som er i tråd med de siste års utvikling med store kutt og omstilling til en helt ny hverdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *