Odfjell Drilling

Odfjell Drilling

Odfjell har de siste årene slitt med nedgangstider, nedbemanning og dårlige resultater. Derfor har bedriften vært avhengig av å omstille seg, fra en bedrift med hundrevis av ansatte, til bare et fåtall. Som et firma som leverer støttefunksjoner til oljeindustrien har Odfjell gjort gode penger i nærmere 40 år. Men stadig utvikling og nye markeder har ført til at oljenæringen i seg selv har måtte gjennomgå en enorm omstilling hvor fleste tusen ansatte har mistet jobbene sine. Og slike omveltninger brer om seg.

 

Derfor var det en glede da Odfjell kunne annonsere at de hadde gjennomført refinansiering av en rekke lån de hadde hengende over seg. De mottok i høst et konkret tilbud fra sin bankforbindelse. De fikk gjort om sine dyre lån med forfall i november. Det nye lånet er på samme sum som det forgående, men med kvartalsvis innbetaling av 12.5 millioner USD. Samtidig har långiverne gått med på å endre de finansielle betingelsene slik at Odfjell kommer bedre ut av låneavtalen.

 

Da blir resultatene fra andre kvartal rimelig gode. Driftsinntektene kommer seg på hele 183 millioner USD og med et driftsresultat på 31 millioner USD. Netto overskudd kom tilslutt på 9 millioner USD. Det er administrerende direktør, Simen Lieungh, som kommenterer resultatene. Dette reflekterer vår kvalitativt operasjonelle evne. Og det viser at våre anstrengelser for å redusere kostnader virkelig har hjulpet. På lang sikt vil vi kunne operere på samme nivå som før, og dette er virkelig gode nyheter for et selskap i mye motvind den siste tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *